«اطلُبوا العِلمَ مِنَ المَهدِ إلَى اللَّحْدِ»؛ (از گهواره تا گور، دانش بجویید).
استاد عبدالرقیب عزیزی متولد ۱۳۶۹ در ولایت پنجشیر دارای مدرک دکترای تخصصی گرایش مدیریت استراتژیک بازرگانی بین المللی از دانشگاه تربیت مدرس تهران ( T.M.U ) و دارای مدرک ماستری رشته اداره و تجارت _ گرایش بازرگانی بینالمللی از دانشگاه تربیت مدرس تهران ( T.M.U) می باشد. ایشان در دوران تحصیل دارای جوایز و افتخارات علمی متعددی می باشند که از جمله میتوان به دانشجوی بینالمللی نمونه کشوری توسط وزارت تحقیقات علوم و تحقیقات جمهوری اسلامی ایران و همچنین برگزیده شدن به عنوان یکی از دانشجویان پژوهشگر در دانشگاه های ایران توسط بنیاد ملی نخبه گان ایران درسال ۱۳۹۶ اشاره کرد.
ایشان پس از اتمام تحصیلات خویش در سال ۱۳۹۸ توسط سازمان ملل متحد (U.N) و سازمان بین المللی مهاجرت (IOM)تحت عنوان طرح بازگشت متخصصین افغانستانی ( RQA) به عنوان مشاور استراتژیک وزارت اقتصاد به کشور خویش بازگشت و در دوران خدمت در این وزارت در بسیاری از پروژه های ملی و آبادانی که توسط گروه بانک جهانی (World Bank Group)، صندوق بینالمللی پول( International Monetary Fund )، سازمان همکاری اقتصادی ( E Cooperation Organization) و سازمان تجارت جهانی (World Trade Organization) تمویل میشد نقش مثبتی را ایفا نمودند.
از دیگر شاخصه های ایشان میتوان به تالیفات متعدد کتب و مقالات در حوزه تخصصی استراتژیک ، مدیریت و اقتصاد اشاره کرد.
استاد عبدالرقیب عزیزی به دلیل فعالیت های تحقیقاتی خویش در سازمان های پژوهشی حوزه مدیریت و اقتصادی به عنوان سرپرست تیم تحقیقاتی افغانستان در سازمان جهانی مدیریت و رهبری که یک سازمان تحقیقاتی بینالمللی می باشد و توسط سازمان علوم انسانی کانادا و سازمان های معتبر دیگر تمویل و مدیریت میشوند عضویت فعال دارند. همچنین دیگر تجربه ایشان را در حوزه تحقیقاتی، ریاست هیئت رهبری سازمان تحقیق و توسعه بینالمللی (IIRD) در افغانستان شامل میشود که عموما تحقیقات آن در سطح ملی و برای توسعه سکتور های خصوصی افغانستان فعالیت چشمگیری دارد.
همچنین ایشان در کنار مسئولیت های خطیر یاد شده نیز به مدت دو سال ( ۱۳۹۹ _ ۱۴۰۱) به عنوان معاون علمی و تدریسی دانشگاه پیام در حوزه علمی فعالیت شایان توجهی داشتند و همچنین به عنوان استاد در دانشکده های اقتصاد در نهادهای علمی تدریس و همکاری میکردند.از علایق تحقیقاتی و پژوهشی ایشان میتوان موارد ذیل را بیان کرد.
۱.بررسی معماری سازمانی مناسب جهت پیادهسازی استراتژیهای توسعه سیستمهای یکپارچه در صنعت تولید قطعات موبایل در افغانستان
۲.نوسازی استراتژیک: تبیین نقش یادگیری سازمانی در نهادهای دولتی افغانستان
۳. ارائه رویکرد ترکیبی کارت امتیازی متوازن و هوشین کانری برای جاری سازی استراتژی های پوهنتون های خصوصی کابل
۴. ارائه الگوی عمومی نقشه استراتژی بر مبنای کارت امتیازی متوازن ویژه پوهنتون های خصوصی افغانستان
۵.تعیین میزان همسویی استراتژیهای فناوری اطلاعات با استراتژیهای تشبثات در وزارت تجارت
۶.بررسی مقایسه ای میزان اصول تفکر استراتژیک در افراد کارآفرین و غیر کارآفرین
۷. اولویت بندی اقدامات استراتژیک بازاریابی با رویکرد گسترش کارکرد کیفیت و فرآیند تحلیل شبکه ای
۸. بررسی برنامه های استراتژیک منابع انسانی و نقش آن بر خلاقیت و نوآوری سازمانی
۹. همسویی استراتژیک فناوری اطلاعات و ارتباط آن با عملکرد سازمان