معرفی پوهنحی طب معالجوی:
پوهنحی طب معالجوی در سال 1391 با مجوز رسمی وزارت محترم تحصیلات عالی تأسیس و در بهار سال 1392 اقدام به جذب و پذیرش محصل نمود و در حال حاضر بیش از ۷۰۰ دانشجو در مقطع MD در این دانشکده مشغول تحصیل هستند. این پوهنحی دارای چهار دیپارتمنت بوده و برنامههای آموزشی در مقطع MD تایم روزانه را در رشته طب معالجوی برگزار می کند. این پوهنحی درسال 1397 اولین دور فارغین خویش را به جامعه طبی افغانستان تقدیم نمود تا مصدر خدمت به کشور رنجدیده افغانستان شوند.
هدف اساسی پوهنحی طب معالجوی ارائه دانش علمی جدید، آموزش مهارت های تخنیکی لازم، توانائی مدیریت امور صحی وقایوی و معالجوی بوده و حساسیت های انفرادی و اجتماعی لازمۀ طبابت را در نظر داشته و نورم های عالی اخلاقی را حفظ می نمایند. پوهنحی طب معالجوی تلاش دارد تا در مدت شش سال که شامل ده سمستر تدریس و یک سال ستاژ میباشد محصلان را با استفاده از نصاب درسی ستندرد و به روز شده و با تدریس عالی نه تنها به بلند ترین سطح ستندرد های مسلکی آراسته نماید، بلکه بهترین آداب، سلوک و اخلاق را نیز منحیث اعضای مؤثر جامعۀ طبابت برای ارائۀ خدمات با کیفیت صحی کسب نمایند. فارغان این دانشکده درجه علمی به سویه (MD) مطابق به ستندرد های قبول شده وزارت تحصیلات عالی کشوررا بدست میاورند. دوکتوران موصوف باید توانائی آنرا داشته باشند تا در معاینه مریض، تشخیص، تداوی، وقایه و بهبود صحت در جامعه مؤثریت مسوولانه داشته و به دوام آموزش مسلکی در طول زندگی خویش متعهد باشند.
دیدگاه
رسیدن این دانشکده به جایگاه یک دانشکده مطرح و مبتکر آموزشی و تحقیقی در عرصه طبابت، مطابق معیارها و استندردهای ملی و بین المللی.
مأموریت
عرضه خدمات استندرد آموزشی در ساحه طب معالجوی، تدریس موثر به بهترین شیوه های ممکن و فراهم ساختن زمینه های تحقیق جهت آموزش بهترین داکتران طب با قابلیت جذب در سیستم صحی افغانستان.
رسالت:
تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص، بستر سازی جهت انجام پژوهشهای کاربردی و اساسی، ارائه خدمات صحی متناسب با استندردهای جهانی به منظور کمک به سلامت افراد جامعه و نیازهای صحی کشور.
اهداف ومقاصد
نظام آموزشی این دانشگاه بر اساس لایحه سیستم کریدت ارائه میشود که هر کریدت شانزده ساعت درسی را دربرمی گیرد. تعداد کردیتهای این دوره ۲۴۶ کریدیت می باشد و دانشجویان برای تکمیل این دوره تحصیلی این تعداد کریدیتها را باید بگذرانند. مطابق لایحه سیستم کریدت مدت تحصیل در این دوره حداقل شش سال بشمول ستاژ میباشد.
دورهی تحصیل طب معالجوی شامل 3 بخش می باشد:
هدف اساسی از این مرحله تشخیص امراض از دیدگاه کلینیکی و لابراتواری و بدست آوردن توانایيهاي لازم جهت بكارگیری انديشه و استقلال فکری و نتيجه گيري سريع به منظور برخورد منطقي و صحیح با مریض و طراحی تدابیر وقایوی و تداوی میباشد.
هدف عمومی از این مرحله پرورش مهارتها و تقويت قدرت تصميمگيري و افزايش اتكاء به نفس و همچنین برخورد مستقيم دانشجو با مسائل تشخیصی و تداوی و واگذار کردن این مسئولیت به عهده او میباشد.
زمان مطلوب این دوره یک سال است که در این مدت دوره هاي داخله عمومی، جراحي، اطفال، نسائی ولادی، جلدی زهروی، وقایه، گوش و حلق و بيني، چشم، عقلی و عصبی، طب عدلی، انتانی و توبرکلوز توسط دانشجویان گذرانده ميشود. مکان گذراندن این دوره فقط در شفاخانهها تحت نظر اساتید میباشد.
معرفی محتوا
در تدوین نصاب تحصیلی (Curriculum) ) جدید، تلاش شده است که آخرین تحولات در حوزه طب معالجوی در دانشگاه های خارج از کشور مورد مطالعه قرار گیرد و جدید ترین تغییرات در این حوزه با توجه به نیازمندیهای علمی و کاربردی آنها در کشور ما، در برنامه این رشته منظور و ملحوظ گردد.
روشهای تدریس مورد استفاده در این پوهنحی عمدتا قرار ذیل است :
توامیت و عقد قرارداد ها:
|
محمد ذاکر ایاز | رشته: |
ماستر/ترینر متخصص جراحی | md@zawul.edu.af | |
رییس دانشکده طب / | 0708182441 |
عرضه خدمات استندرد آموزشی در ساحه طب معالجوی، تدریس موثر به بهترین شیوه های ممکن و فراهم ساختن زمینه های تحقیق جهت آموزش بهترین داکتران طب با قابلیت جذب در سیستم صحی افغانستان.