حقوق وعلوم سیاسی

دتسآوردها
تشکیلات
مفردات درسی

پوهنحی حقوق وعلوم سیاسی با مجوز رسمی وزارت تحصیلات عالی در سال 1392 هـ .ش در چوکات این مؤسسه به منظور تعلیم و تربیت شیفته‌گان و تشنگان بینش و دانشِ حقوق انسانی، در دو تایم روزانه و شبانه آغاز به فعالیت نمود و از بدو تاسیس تا امروز همیشه در تلاش است تا کادر متخصص و کار آزموده عدلی، قضائی، سیاسی و اداری را با توجه به نیازهای زمان و ارزش‌های روز، تقدیم جامعه نماید.

اکنون  صدها دانشجوی اندیشمند، متعهد و جویای دانش و ارزش در این پوهنحی مشغول به فراگیری حقوق و علوم سیاسی می‌باشند. که این دانشجویان می‌توانند از ماده‌های قانونی درک و استنباط درست و ارزنده داشته باشند. این پوهنحی با استفاده ازکادرهای علمی ومسلکی، باداشتن استادان مجرب وشایسته کشور، زمینۀ تحصیلات بهتر را برای علاقمندان حقوق ملی و فرا ملی فراهم می‌‎سازد، وازشیوه‌های جدید و تجهیزات مدرن که دراختیار دارد استفاده خواهد نمود. این پوهنحی با نصاب دست داشتۀ خود که درمطابقت و مقایسه با پوهنحی حقوق وعلوم سیاسی پوهنتون کابل ساخته شده است. تعداد مضامین جدید وعصری که جواب گوی نیازمندی‌های روزاست؛ نیز درآن گنجانیده است. این پوهنحی برای هر دیپارتمنت خویش، نصاب تحصیلی مستقلی را تدوین نموده است. این پوهنحی دارای دو دیپارتمنت فعال بوده که عبارت اند از ( دیپارتمنت قضاء و څارنوالی، اداری ودیپلوماسی ) می‌باشد.

مدت تحصیل در پوهنځی حقوق وعلوم سیاسی ۴ سال می‌باشد، دوسال اول دوره تحصیل به شکل عمومی بوده و همه محصلان دروس مشترک را باهم تعقیب می‌نمایند. در شروع سال سوم محصلان به دو رشته جداگانه و تخصصی تقسیم شده وبه ادامه دروس شان می‌پردازند.

دیدگاه

دریافت جایگاه برتر درمیان دانشکده های مشابه به عنوان یک نهاد معتبر جهت آموزش افراد متعهد، متخصص و با مهارت درعرصه حقوقی و سیاسی در سطح کشور.

مأموریت

ارائه آموزش‌های نظری و عملی با استفاده مؤثر از روش‌های نوین آموزشی منطبق با معیارهای قابل قبول ملی و جهانی در حوزه حقوق و سیاست، تولید دانش حقوقی از طریق تحقیق و نگارش و کاربردی ساختن دانش حقوقی از طریق تربیه کادرهای مسلکی که  در جهت نهادینه شدن عدالت، گسترش حاکمیت قانون، تقویت دموکراسی، حفظ ارزش‌های حقوق بشری و تعمیم حکومت داری خوب  سهم فعال داشته باشند.

اهداف

اهداف دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه زاول بر محور موضوعات ذیل تمرکز دارد:

• بالا بردن دانش تخصصی دانشجویان به منظور فهم بهتر از مفاهیم حقوقی و سیاسی؛
  • آماده ساختن دانشجویان به منظور فراگیری رشته‌های تخصصی و نهادینه ساختن تخصص گرایی؛
  • آموزش مهارت‌های عملی در رشته‌های حقوقی و اداری دیپلماسی از طریق راه‌ اندازی محاکم تمثیلی و شبیه سازی؛
  • آموزش کادر مسلکی و تخصصی برای نهادهای عدلی، قضایی و سیاسی کشور؛
  • آموزش مهارت‌های قضایی، سلوک، رویه قضایی و تربیه کادر اداری برای نهادهای اداری کشور؛
  • آموزش قواعد مرتبط به دعوی، دفاع، چگونگی اقامه آن و آموزش فرهنگی سیاسی همدیگرپذیری برای دانشجویان این دانشکده؛
  • تربیه افراد متخصص و متعهد در عرصه اداری و دیپلوماسی جهت پیشبرد امور اداری و اتخاذ سیاست خارجی قدرت مند در چهارچوب تدریس روش های دیپلوماسی قوی و واقعی
  • آموزش حرفه ای و مسلکی در بخش های اداری و دیپلوماسی
  • آموزش و تربیه افراد مسلکی در عرصه اداری جهت پیشبرد امور اداری در سکتور های دولتی و خصوصی و حظور فعال آنها در ادارات مذکور
  • آموزش مهارت‌های وکالت دفاع و همچنان تقویت نهادهای اداری و سیاسی کشور با مجهز ساختن فارغان این نهاد به مهارت های لازم سیاسی و اداری؛
  • فراهم سازی مشوره دهی حقوقی و سیاسی برای نهادهای دولتی و غیر دولتی؛

تدريس رشته پوهنحٔی کامپیوتر ساینس مانند دیگر رشته ها براساس سيستم کريدت بوده که محصلان طبق آن ميتوانند مضامين را با در نظر داشت علاقه و توان مالي خويش انتخاب نمايند. سيستم کريدت، سيستم درسي پذيرفته شده بين المللي مي باشد که محصلان را در رشد توانايي هاي علمي و عملي کمک نموده و فرصت هاي واقعي را در جهت مديريت زمان دوره تحصيلي و پيشرفت هر چه بهتر آنها فراهم مي سازد.

امتیازات و دستارورد ها

• پوهنحی حقوق و علوم سیاسی تفاهم نامه های را جهت برنامه های کار آموزی با وزارت خانه ها، سکتور های عمومی و خصوصی امضا نموده است تا محصلین این بخش مهارت های لازم را در زمینه کسب نمایند.
  • ریاست پوهنحی حقوق و علوم سیاسی، تلاش نموده است تا با پوهنتون های دولتی و خصوصی و همچنان پوهنتون های منطقه و بین المللی روابط اکادمیک علمی برقراری نماید.
  • کتابخانه مجهز با سیستم الکترونیکی بصورت سافت و هارد و فراهم نمودن زمینه های مطالعه و استفاده از کتابخانه های مشهور بین المللی از دیگر دستاورد های این پوهنحی می باشد.
  • پوهنځی حقوق و علوم سیاسی با جذب استادان شایسته  به سویه ماستر و دوکتور متعهد به تغیر و پیشرفت است.
سید طالب مجددی ریس پوهنحی
تحصیلات ماستر