درباره پوهنحی طب معالجوی

درباره پوهنحی طب معالجوی

معرفی پوهنحی طب معالجوی:

پوهنحی طب معالجوی در سال 1391 با مجوز رسمی وزارت محترم تحصیلات عالی تأسیس و در بهار سال 1392 اقدام به جذب و پذیرش محصل نمود و در حال حاضر بیش از ۷۰۰ دانشجو در مقطع MD در این دانشکده مشغول تحصیل هستند. این پوهنحی دارای چهار دیپارتمنت بوده و برنامه‌های آموزشی در مقطع MD تایم‌ روزانه را در رشته‌ طب معالجوی برگزار می ‌کند. این پوهنحی درسال 1397 اولین دور فارغین خویش را به جامعه طبی افغانستان تقدیم نمود تا مصدر خدمت به کشور رنجدیده افغانستان شوند.

هدف اساسی پوهنحی طب معالجوی ارائه دانش علمی جدید، آموزش مهارت های تخنیکی لازم، توانائی مدیریت امور صحی وقایوی و معالجوی بوده و حساسیت های انفرادی و اجتماعی لازمۀ طبابت را در نظر داشته و نورم های عالی اخلاقی را حفظ می نمایند. پوهنحی طب معالجوی تلاش دارد تا در مدت شش سال که شامل ده سمستر تدریس و یک سال ستاژ میباشد محصلان را با استفاده از نصاب درسی ستندرد و به روز شده و با تدریس عالی نه تنها به بلند ترین سطح ستندرد های مسلکی آراسته نماید، بلکه بهترین آداب، سلوک و اخلاق را نیز منحیث اعضای مؤثر جامعۀ طبابت برای ارائۀ خدمات با کیفیت صحی کسب نمایند. فارغان این دانشکده درجه علمی به سویه (MD) مطابق به ستندرد های قبول شده وزارت تحصیلات عالی کشوررا بدست میاورند. دوکتوران موصوف باید توانائی آنرا داشته باشند تا در معاینه مریض، تشخیص، تداوی، وقایه و بهبود صحت در جامعه مؤثریت مسوولانه داشته و به دوام آموزش مسلکی در طول زندگی خویش متعهد باشند.

 

دیدگاه

رسیدن این دانشکده به جایگاه یک دانشکده مطرح و مبتکر آموزشی و تحقیقی در عرصه طبابت، مطابق معیارها و استندردهای ملی و بین المللی.

مأموریت

عرضه خدمات استندرد آموزشی در ساحه طب معالجوی، تدریس موثر به بهترین شیوه های ممکن و فراهم ساختن زمینه های تحقیق جهت آموزش بهترین داکتران طب با قابلیت جذب در سیستم صحی افغانستان.

 

رسالت:

تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص، بستر سازی جهت انجام پژوهشهای کاربردی و اساسی، ارائه خدمات صحی متناسب با استندردهای جهانی به منظور کمک به سلامت افراد جامعه و نیازهای صحی کشور.

اهداف ومقاصد

  1. تربیه نسل متخصص از لحاظ علمی و عملی (بلند بردن سطح آگاهی آنها در مورد چگونگی وقایه، کنترل، تشخیص و تداوی امراض مختلف).
  2. فراهم آوری تسهیلات برای فراگیری متودولوژی تحقیق و پیشبرد تحقیقات علمی در طب معالجوی
  3. آموزش، توسعه و ترویج علوم اختصاصی و انتقال تکنالوژی به متخصصین و دکتوران جوان در همکاری با وزارت صحت عامه.
  4. کمک برای ایجاد سیستم خدمات صحی استندرد در سطح کشور.
  5. حفظ و ارتقا جایگاه اجتماعی پوهنحی.
  6. تربیت نیروی مسلکی آراسته با اخلاق اسلامی و طبی
  7. آشنا ساختن دانشجویان با مباحث و مضامین علوم طبی در زمینه­‌های مختلف.
  8. تربیت افراد کارا با مهارت های علمی و عملی که توانایی وقایه و معالجه امراض را داشته باشند و بتوانند در مراکز صحی کشور مثمر واقع شوند.
  9. تعمیم و گسترش نیروهای مسلکی مورد نیاز کشور.
  10. قادر ساختن دانشجویان در جهت استفاده از آخرین منابع علمی و بهره گیری از اطلاعات جدید.
  11. آشنایی با اولویت‌­ها و مسائل صحی منطقه و جهان
  12. مستعد و نیرومند ساختن دانشجویان در جهت تلاش برای ارائه راهکارهای گسترش صحت در جامعه و گرایش به عدالت در صحت.
  13. فراهم نمودن زمینه تحصیلات عالی مسلکی در بخش های مختلف طب معالجوی برای محصلان.
  14. حفظ و ارتقا جایگاه اجتماعی پوهنحی

One thought on “درباره پوهنحی طب معالجوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *