سیستم آموزش در پوهنحی طب معالجوی

نظام آموزشی این دانشگاه بر اساس لایحه سیستم کریدت ارائه می­شود که هر کریدت شانزده ساعت درسی را دربرمی گیرد. تعداد کردیت­های این دوره ۲۴۶ کریدیت می باشد و دانشجویان برای تکمیل این دوره تحصیلی این تعداد کریدیت­ها را باید بگذرانند. مطابق لایحه سیستم کریدت مدت تحصیل در این دوره حداقل شش سال بشمول ستاژ می­باشد.

دوره‌ی تحصیل طب معالجوی شامل 3 بخش می باشد:

  1. دوره پاراکلینیک: در این دوره مضامین اساسی و پیش نیاز برای دوره کلینیک، خوانده می شوند. محصلین مؤظف اند که ابتدا این دوره را سپری نموده و بعداً وارد دوره کلینیک شوند، دراین دوره دروس‌ نظری و عملی در داخل دانشکده فراگرفته می شوند. هدف از اين مرحله، آموزش ساختمان بدن انسان و اعمال فيزيولوژيك آن و همچنين شناخت عوامل بيولوژيك، پتالوژیک و مكانيزم­هاي دفاعي بدن در برابر آنها و اصول آسيب­هاي بدن انسان و آشنا ساختن محصلان با اصول مسائل صحی است.
  2. دوره کلینیک :  محصلان بعد از سپری نمودن دوره پاراکلینیک وارد این دوره می شوند. در این دوره، اکثر مضامین اختصاصی می باشند. دروس نظری در داخل دانشکده و عملی در شفاخانه فراگرفته می شود که شامل دوره­ های عملی از جمله داخله، جراحي، اطفال، نسائی ولادی، چشم، گوش و گلو، عقلی و عصبی، راديولوژي، جلدی و زهروی و واحدهاي باقيمانده نظری از دروس عمومي و اختصاصی می گردد.
  3. دوره ستاژ : محصلان بعد از سپری نمودن دوره کلینیک وارد مرحله ستاژ می شوند. این مرحله را محصل نظر به تعداد کریدت‌های مضامین کلینیکی، عملاً در شفاخانه‌ها تحت نظر استادان کادر و متخصص سپری می نمایند.

هدف اساسی از این مرحله تشخیص امراض از دیدگاه کلینیکی و لابراتواری و بدست آوردن توانایي­‌هاي لازم جهت بكارگیری انديشه و استقلال فکری و نتيجه­‌ گيري سريع به منظور برخورد منطقي و صحیح  با مریض و طراحی تدابیر وقایوی و تداوی می­باشد.

هدف عمومی از این مرحله پرورش مهارت­‌ها و تقويت قدرت تصميم­‌گيري و افزايش اتكاء به نفس و همچنین برخورد مستقيم دانشجو با مسائل تشخیصی و تداوی و واگذار کردن این مسئولیت به عهده او می­باشد.

زمان مطلوب این دوره یک سال است که در این مدت دوره هاي داخله عمومی، جراحي، اطفال، نسائی ولادی، جلدی زهروی، وقایه، گوش و حلق و بيني، چشم، عقلی و عصبی، طب عدلی، انتانی و توبرکلوز توسط دانشجویان گذرانده مي­شود. مکان گذراندن این دوره فقط در شفاخانه‌­ها تحت نظر اساتید می­باشد.

معرفی محتوا

در تدوین نصاب تحصیلی (Curriculum) ) جدید، تلاش شده است که آخرین تحولات در حوزه طب معالجوی در دانشگاه‌ های خارج از کشور مورد مطالعه قرار گیرد و  جدید ترین تغییرات در این حوزه با توجه به نیازمندی‌های علمی و کاربردی آن‌ها در کشور ما، در برنامه این رشته منظور و ملحوظ گردد.

روش تدریس و آموزش

روشهای تدریس مورد استفاده در این پوهنحی عمدتا قرار ذیل است :

  • لکچر تعاملی (interactive lecture)
  • یادگیری بر اساس حل مشکل (PBL)
  • بررسی موردی(Case study)
  • شبیه ‌سازی کلینیکی(Clinical simulation)
  • نمایش عملی( (Demonstration و تمرین عملی
  • خودآموزی فردی ­­یا گروهی((Self- directed study
  • ایفای نقش (Role play)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *